Vergoeding

Ergotherapie wordt vanuit de basisverzekering voor maximaal 10 uur per jaar vergoed door alle zorgverzekeraars. Sommige aanvullende verzekeringen bieden een ruimere vergoeding. Uw zorgpolis geeft u hierover meer duidelijkheid. Ook aanvragen voor mantelzorgers of advies aan de thuiszorg kunnen vaak worden vergoed. Houd er rekening mee dat bij volwassenen het eigen risico van toepassing is. Voor kinderen geldt dit niet.

Voor vergoedingen van hulpmiddelen en voorzieningen kan ik u adviseren. Ergotherapie Verstappen heeft contracten met alle zorgverzekeraars, zodat u altijd bij mij terechtkunt.

Verwijzing
U kunt zich aanmelden met een verwijsbrief van uw huisarts of medisch specialist. Het is ook mogelijk om zonder verwijsbrief een afspraak te maken via Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE). 

 

Directe Toegankelijkheid Ergotherapie (DTE)

Dit betekent dat u zonder een verwijzing van uw huisarts of specialist rechtstreeks naar een ergotherapeut kunt gaan. Dit maakt het eenvoudiger en sneller om hulp te krijgen.

Hoe werkt DTE?

  1. Aanmelding: U neemt contact op met mij voor een afspraak
  2. Screening: Tijdens uw eerste afspraak voer ik een korte screening uit. Hierbij wordt gekeken of ergotherapie geschikt is voor uw situatie of dat toch een verwijzing van een arts nodig is.
  3. Behandeling: Als uit de screening blijkt dat ergotherapie passend is, start de behandeling direct.

Het doel van DTE is om de drempel te verlagen, zodat u sneller toegang heeft tot de zorg die u nodig heeft. Ergotherapeuten die werken met DTE zijn speciaal geschoold om dit proces goed te begeleiden.